Bosmusea

Hier vindt u musea in binnen en buitenland die in hun collectie aandacht besteden aan de (Nederlandse) bosgeschiedenis. Als u aanvullingen of verbeteringen heeft, dan kunt u dit laten weten mail@boshistorie.nl.

In Nederland:

Kasteel Groeneveld in Baarn
Kasteel Groeneveld is het Nationaal Centrum voor bos, natuur en landschap van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Het 'kasteel' feitelijk een landhuis uit het begin van de achttiende eeuw en ligt bij Baarn in een schitterend Engels landschapspark. In de directe omgeving zijn de bossen en heidevelden van Het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug.

Adres: Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
Website www.kasteelgroeneveld.nl

Kasteel Doorwerth en Museum voor Natuur- en Wildbeheer
Een kasteel van Geldersch Landschap en Kasteelen. Oppermachtig gelegen in de iterwaarden van de Rijn, tegen de heuvels van de Veluwezoom. Deels ingericht als evocatief museum, waar je de vroegere sfeer letterlijk ruiken en horen.

Het museum voor Natuur- en Wildbeheer heeft een zeer interessante collectie voorwerpen over de jachtgeschiedenis. Deze collectie is uniek voor ons land. Ze bevat deelcollecties op bijvoorbeeld gebieden als valkerij, de meutejacht, de visserij en de (water) vogeljacht.

Adres:
Fonteinallee 2
6865 ND Doorwerth
026-3397406
Website www.mooigelderland.nl